Autómentes nap

Vas megye első Vöröskereszt Bázisóvodájaként fontos a mindennapi életünkben a tudatos egészségfejlesztés.

A tevékenységeinket a világnapokhoz kapcsolódva szervezzük, így játékos formában ismerkednek meg a gyermekek az autómentes nappal is.

Hozzánk is zömében autóval érkeznek a gyermekek. Érzékeljük, hogy egyre nehezebb parkoló helyet találni az óvoda előtt és környékén. Az elmúlt években sokat tettek az óvodapedagógusok azért, hogy egy napra ez megváltozzon. Élen járt ebben és folyamatosan mintát ad gyermeknek, felnőttnek Tóthné Kapocsi Zsófia a Szivárvány csoport óvodapedagógusa, aki kezdetektől lelkes képviselője, hogy kerékpárral vagy gyalog érkezzenek az óvodába a gyermekek.

Az elmúlt években a Sárvári Kerékpár Egylet képviselői fogadták az óvodába érkező gyermekeket és szüleiket Wawrzsák Zsolt és Németh László hívta fel a figyelmüket a biztonságos kerékpáros közlekedésre. a 2019 / 2020 nevelési év szeptemberében a Sárvári Rendőrkapitányság képviselői érkeznek az óvodába.

Szeretnénk a többségében autóval érkező szülők figyelmét felhívni, hogy vegyenek igénybe más közlekedési módokat. A mindennapokban nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeket tudatosan neveljük környezetük megóvására.

Célunk

  • A szülőkkel közösen megélni a környezettudatos nevelést, a szemléletformálást.
  • Tudatosítani az egészséges életmód, a gyaloglás, a kerékpározás fontosságát.
  • Népszerűsíteni a tömegközlekedést.
  • Megakadályozni az autóforgalom miatt kialakuló környezeti problémákat.
  • Javítani egészségi állapotunkon.

Feladatunk:

  • Egészségünk, környezetünk védelmében a mozgás fontosságára és a levegő tisztaságának védelmére, ráirányítani a figyelmet. Tevékenységeink sokrétűek:
  • szülők gyakorlati bemutatója a kerékpáron használt védő felszerelésekről, öltözékekről, továbbá a gyermekek biztonságos szállításáról. „hogyan érkezünk az óvodába?'
  • barkácsolás: bicikli küllő készítése fonalból
  • színezés, társasjátékok a témához kapcsolódva.

Sikerkritérium:

Szülők és gyermekek egyaránt hozzájárulnak, hogy megakadályozzuk az autóforgalom miatt kialakuló környezeti problémákat, javítunk ezáltal egészségi állapotunkon, és mindezt biztonságosan tesszük. Köszönjük Kálmán Tamás édesapának (Süni csoport), aki segítségünkre volt programunk megvalósításában.

ÓVD És VÉDD KÖRNYEZETEDET, SEGÍTSD MEGÓVNI A FÖLDET!

  • Találatok: 181

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Sárvári Csicsergő Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu